Ökumenikus adventi koncert volt a székesegyházban

Karácsonyi hangverseny volt a Székesegyházban

2015. december 13-án, advent 3. vasárnapján 19.00 órai kezdettel tartották a már hagyományossá vált, a keresztény felekezetek közreműködésével megrendezett karácsonyi hangversenyt a nagyváradi római katolikus Székesegyházban.

Közreműködtek a Székesegyházi Plébánia Gyermekkórusa és a Szent Cecília Kórus, Oláh Gabriella kántornő vezetésével, a Nagyvárad Réti Református Egyházközség Sztárai Mihály Énekkara és a Csillagfény Kórus, Márkus Zoltán vezetésével, a Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet Vegyeskara, Garai Zsolt vezetésével, a görög katolikus egyház “L’Annunciazione” Kórusa, az ortodox egyház Holdas Templom Nagyboldogasszony Kórusa, Valentin Lazăr vezetésével, valamint a “Michael Haydn” Kórus és a Szent László énekkar és gyermekkar, Kristófi János vezetésével. Adventi és karácsonyi számok kerültek előadásra.

Böcskei László megyéspüspök mellett a koncert neves vendégei voltak a publikumban Mons. Piero Marini érsek, Szent II. János Pál egykori szertartásmestere, aki a délután folyamán az Irgalmasság Szent Évének a megnyitó szentmiséjét celebrálta, valamint Virgil Bercea, a nagyváradi görög katolikus püspök.

A koncert célja, az elmúlt évekhez hasonlóan, az előttünk álló ünnepre való ráhangolódásnak az elősegítése volt.

A koncert felvétele ITT TEKINTHETŐ MEG.

 

KÉPSOROZAT