szilagyszmolyoi_korus_monospetriben_2015_12_13

Adventi Ökumenikus Kórustalálkozó volt Monospetriben

Idén ötödik alkalommal találkoztak és énekeltek Monospetriben különböző felekezetű kórusok a hagyományossá vált Adventi Ökumenikus Kórustalálkozón, 2015. december 13-án, 16.00 órakor. A szilágysomlyói római katolikus plébánia „Báthory István” kórusa Orosz Zoltán karnagy vezetésével második alkalommal vett részt a találkozón, válaszul Barcui Barna polgármester és Kozák Róbert polgármesteri tanácsos meghívására.

A monospetri kultúrotthonban léptek fel a monospetri, szilágysomlyói és érmihályfalvi római katolikus kórusok, a monospetri, érszőllősi, érkeserűi, bályoki, katolaszentkirályi és margittai református kórusok, illetve a helyi baptista gyülekezet ifjúsági csoportja és fúvószenekara. Minden meghívott kórus karácsony szent ünnepére hangoló műveket adott elő. A találkozón közel 400 résztvevő volt jelen. A zenés rendezvény záró és legfelemelőbb pillanata az volt, amikor minden jelenlévő együttesen elénekelte a „Csendes éjt” című dalt.

A házigazdák idén is, az elmúlt évekhez hasonlóan mindenkit agapéra hívtak. A résztvevő kórusok tagjai szándékukat fejezték ki, hogy 2016-ban hatodik alkalommal is részt vegyenek. Isten áldása kísérje a szervezők munkásságát, hogy jövőre is megszervezhessék a hagyományos találkozót.

 

Józsa Nándor