Nélkülöző személyek vették át a vásár adományait

Nélkülöző személyek vették át a vásár adományait

Hat szükséget szenvedő beteg személyhez juttatták el az Adventi Jótékonysági Vásár alkalmával összegyűlt adományokat az Élet Autizmussal Egyesület, a Váralak Ífjúsági Központ, az Egyházmegyei Pasztorális Központ Családjai, valamint a püspökségi konyhának a képviselői 2015. december 14. és 15-én, hétfőn és kedden. A 25. jubileumot ünneplő nagyváradi Caritas Catolica házibeteg-gondozó programjában ellátott személyeknek szereztek egy kis ünnepi örömet ezzel.

Az adományok kiosztásában azoknak a csoportoknak a képviselői vettek részt, amelyeknek tagjai időt és fáradságot nem sajnálva, ötletesebbnél ötletesebb kézműves termékeket, finomságokat készítettek avásárra, hogy azokat a házibeteg-gondozó program javára értékesítsék. Az így befolyt összegek elegendőek voltak ahhoz, hogy hat rászoruló, fejenként 1.200 lejes pénzadományban részesüljön az ünnepek előtt. A választás többnyire idős, halmozott betegségekben szenvedő személyekre esett, olyan nagyváradi, mihályfalvi, nagyszalontai, és fugyivásárhelyi lakosokra, akiknek jövedelme átlagosan nem haladta meg a havi néhány száz lejt, de voltak köztük olyanok is, akik semmilyen jövedelemmel nem rendelkeznek.

A kiosztást végző személyek, akiket a Caritas hazibeteg gondozói kísértek el, olyan élethelyzetekkel találkozhattak, amelyeket az átlagember elképzelni is nehezen tudna, és melyeknek közepette a pénzadományok egy olyan reménysugarat jelentettek, amely túlmutat az anyagi segítségen. Szinte minden esetben könnyekig hatódva fogadták a támogatottak a püspökség címerével fémjelzett borítékokat.

Az adományok kiosztásában részt vett Böcskei László megyéspüspök, Vakon Zsolt püspöki titkár, Rajna József Caritas-elnök és Egeli József alelnök is, valamint a Caritas házibeteg-gondozói programjának munkatársai, akik hét központban mintegy 250 otthon ápolt beteg szenvedéseit enyhítik odaadó gondozással nap, mint nap.

 

Szombati G. Tamás

 

KÉPSOROZAT