szt_erzsebet_gyujtes_atadas_2015_12_18

Átadták a Szent Erzsébet gyűjtés adományait

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye minden évben jótékony célú templomi gyűjtést szervez a Caritas Catolica javára Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon. A segélyszervezet idén az Élet Autizmussal Egyesület megsegítésére ajánlotta fel a 2015. november 15-én zajlott templomi gyűjtés teljes bevételét, hogy ez által is támogassák az autista fiatalok fejlődését, integrációját. A péntek 2015. december 18-i ünnepélyes átadáskor Böcskei László megyéspüspök méltatta az autizmussal élő fiatalok egyesületét, akik szokásos napi tevékenységeik mellett rendszeresen takarítják a székesegyházat és a püspöki palota kertjét, illetve önkéntességet vállalnak a Caritas idősotthonaiban valamint a püspökség által szervezett eseményeken is.

 

A Szent Erzsébet Gyűjtés eredményeként, az egyházmegyéhez tartozó 63 plébánia híveinek jóvoltából Böcskei László megyéspüspök és Rajna József Caritas-elnök 26.000 lej értékű csekket nyújthattak át pénteken Bacsadi Gabriellának, az Élet Autizmussal Egyesület elnökének, aki nagy örömmel fogadta a hívők nagylelkű adományát. Mint elmondta, az egyesület egyik legfontosabb tevékenysége a munkaterápia, mely révén az elfoglaltság mellett igyekeznek szaktudást is biztosítani a lassan felnőtt korba lépő fiataloknak, ezért az adomány egy részét szeretnék egy új varrógép megvásárlására fordítani.

 

Az átadást követően a Caritas Catolica karácsonyi ajándékcsomagokkal lepte meg az autista fiatalokat, akik sajátkészítésű karácsonyfadíszeikkel viszonozták a kedvességet.