2015_12_19_negyedik_adventi_gyertyagyujtas2

Teljes a fény az adventi koszorún

Teljes az adventi fény a nagyváradi székesegyház előtti méretes koszorún, hiszen a 2015. december 19-én, 19.00 órakor kezdődő szertartáson, a Pasztorális Központ családos csoportja meggyújtotta a negyedik, és egyben utolső gyertyát is. Számos nagyváradi hívő jelenlétében Kovács F. Zsolt irodaigazgató vezette a gyertyagyútás szertartását, Bakos Gábor nagyvárad-újvárosi káplán mondott beszédet, amelyben az Isteni fény életünkben való jelenlétének a fontosságát hangsúlyozta. A családosok fohászkodtak az Úrhoz a hívek könyörgésében és Oláh Gabriella kántornő vezetésével a székesegyházi plébánia gyermekkórusa énekelt adventi énekeket, ráhangolva így a jelenlevőket a közelgő Krisztus-születés ünnepére.

 

 

A fény az adventi koszorún teljes, már csak az marad hátra és arra kapunk meghívást, hogy a szívünkben is tegyük teljessé azt a fényt, amelyel az Úr elé sietünk születése idején, hangsúlyozta a záró áldás előtt Böcskei László püspök.

 

 

Az imádságos együttlét végén a Caritas Catolica munkatársai és önkéntesei meleg teát illetve mézeskalácsot osztottak a jelenlevőknek, ahogyan azt az előző három alkalommal is tették.

 

KÉPSOROZAT