2015_12_18_szentjobb_enekles_nagyvarad

A Szt. István Szociális Otthon gyerekeinek karácsonyi éneklése Nagyváradon

Pénteken, 2015. december 18-án, nagy lelkesedéssel indultunk utnak Nagyvárad irányába. Elhatároztuk, hogy meglátogatjuk mindazokat, akik egész évben sokszor gondolnak ránk, legnagyobb helyi támogatóinkat és néhány karácsonyi énekkel,  verssel kedveskedünk nekik, átadva  karácsonyi jókívánságainkat.

Első utunk a nagyváradi Római Katolikus Püspökségre vitt, ahol Böcskei László püspök atyánk nagy szeretettel fogadott minket. Köszönjük folyamatos támogatását és békés, boldog ünnepeket kívánunk neki.

Tovább haladtunk és utunk  a Mallersdorfi Ferences nővérek otthonába vezetett, ahol Renáta nővér szeretettel fogadott minket és Erzsébet nővér percek alatt kis Betlehemet varázsolt közénk. Őket is sok szeretettel köszöntöttük és megbeszéltük, hogy a jövő évben is rendezünk az általuk nevelt sérült gyermekekkel együtt egy közös játéknapot.

 

A Páli Szent Vincéről   nevezett szeretet leányainak  közösségét sem hagyhattuk ki, itt is szeretettel kívántunk boldog ünnepeket nővértársainknak. A gyermekek már otthonosabban mozogtak, hiszen a vincés nővéreket már több alkalommal meglátogatták. Köszönet nővértársaimnak támogatásukért. Amikor a gyermekekkel korházban vagyunk, vagy átutazóban Nagyváradon, mindig megszálhatunk házukban és a szükségesekkel azonnal ellátnak minket!

Utunk végül a Szent Erzsébet Otthonba vitt, ahol a minket immár „örökbe fogadott nagymamáink, nagytatáink” nagy melegséggel és szeretettel fogadtak. Örömmel adtuk át nekik is jókíváságainkat és az volt az érzésünk, hogy itt szólt a legszebben karácsonyi énekünk.

 

Sajnos minden jótevőnkhöz nem tudtunk elmenni személyesen, de szívből kívánjuk, hogy mindazokat, akik gondolnak ránk, akik szívükön viselik sorsunkat és akik akárcsak egy jó szóval is támogatnak minket, áldja meg a jóságos Isten!

 

Szerafina nővér, FdlC

 

KÉPSOROZAT