2016_01_17_margitta_szt_margit_bucsu

Hramul bisericii Sfintei Margareta din Marghita

În data de 17 ianuarie 2016, comunitatea parohială din Marghita a sărbătorit hramul bisericii Sfintei Margareta. Liturghie a fost celebrată de către pr. Székely Dénes, profesor de teologie fundamentală la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia.

La sfânta liturghie cu începere de la orele 12.00, au sosit în număr mare credincioșii din localitate, dar și multe persoane și preoți din localitățile învecinate. Tinerii și grupul familiilor au participat activ la sfânta liturghie.

 

În omilia sa, Székely Dénes a subliniat faptul că, asemeni Sfintei Margareta a Ungariei în trecut, azi și noi trăim o perioadă de criză. Suntem departe de Dumnezeu, și suntem chemați să ne găsim calea către El, așa cum a găsit-o Sfânta Margareta. Tradițiile creștine sunt azi în pericol, iar noi nu trebuie să uităm mesajul răscumpăririi: Isus Critos s-a născut pe pământ, ca să ne salveze. „Ego sum, via, veritas et vita” spune Isus, și aceasta este calea pe care trebuie să o urmăm.

 

Preotul din Marghita, Májernyik Mihály la sfârșitul liturghiei i-a mulțumit oaspetelui Székely Dénes pentru că a acceptat invitația de a celebra această liturghie, iar credincioșilor l-ea mulțumit participarea și rugăciunea.

 

Székely Dénes le-a cerut credincișilor să se roage pentru stundeții de teologie, ca să devină buni slujitori ai Domnului, să recunoască puterea lui Dumnezeu, care îi poate ajuta și în împrejurări grele.

 

Lázár Tamás