2016_01_30_margitta_csalados_farsang_1

Katolikus családok farsangi estje Margittán

Az előző évi program sikere után az idén is közös farsangi ünnepségre jöttek össze a margittai katolikus családok. A 2016. január 30-án egy helyi étteremben tartott program most is Májernyik Mihály esperes-plébános támogatásával valósult meg. A szervezők szándéka szerint a farsangi mulatság tartalmas kikapcsolódási‚ szórakozási lehetőséget biztosít a plébániaközösség családjai és gyermekei számára‚ s közben a közösségépítést is szolgálja. Az élő közösségben ugyanis fontos‚ hogy a tagok mind jobban ismerjék egymást. A vasár- és ünnepnapi szentmiséken túlmenően tehát az ilyen jellegű programokra is szükség van.

A szervezők külön örömmel fogadták‚ hogy az idei farsangi esten 61 felnőtt és 40 gyermek vett részt, sokkal többen‚ mint az egy évvel korábbin.

 

Az ünnepség elején Krisztik Kornélia és Csongor családreferensek köszöntötték az egybegyűlteket, majd Májernyik atya vette át a szót. A közösség plébánosa örömmel nyugtázta a széles körű érdeklődést‚ és háláját fejezte ki dr. Kovács Zsolt püspökségi irodaigazgató jelenléte miatt. Az egyházmegye családpasztorációért felelős lelkipásztora – aki Böcskei László megyéspüspök üzenetét is tolmácsolta az ünneplőknek – elismerő szavakkal szólt az élő családos közösségről‚ és áldást kért a tagok életére‚ munkájára.

 

A köszöntők után a margittai Gyöngyvetők néptánccsoport néhány tagjának előadása vezette fel a közösségi táncot. A programot mindvégig jó hangulat‚ szülők és gyerekek felszabadult szórakozása jellemezte. Mindez pedig egyértelműen azt jelezte a szervezők felé‚ hogy a katolikus családok farsangi estjét jövőre is meg kell hirdetni.

 

Lázár Tamás