ajandekok_1

Ajándékok a váradi óvodásoknak

A nagyváradi Szent László óvoda 84 gyermeke számára osztott ajándékcsomagokat pénteken, 2016. február 5-én a Caritas Catolica. Az ajándékokat az ausztriai St. Pölteni egyházmegye plébániái – Purgstall, Gaming, Steinakirchen,  Pöchlarn, Wieselburg/Petzenkirchen –, valamint a Wieselburg-i Lions Klub és egy Melk-i ifjúsági csoport (Bezirk)tagjai ajánlották fel a váradi gyermekek részére, s ugyancsak az osztrák támogatók biztosították a csomagok szállítását.

 

A pénteki átadásnál jelen volt Fodor József általános helynök, valamint Derzsi Ákos, a Caritas Catolica ügyvezető igazgatója. Szabó Emese és Vajna Ágnes óvónénik kiscsoportosai, Gönczi Tímea és Kuzsma Andrea középső csoportosai, valamint Kiss-Király Tünde nagycsoportosai egy terembe gyűlve, hatalmas üdvrivalgással fogadták a színes ajándékdobozokat és közös énekléssel, mondókázással köszönték meg az ajándékot az óvónénik vezényletében.

 

Pénteken emellett egy másik katolikus intézmény, az Élet Kenyere Közösség 17 óvodása is hasonló ajándékokban részesült a Caritas Catolica jóvoltából.

 

Szombati-Gille Tamás