2016_02_14_keresztelo_szentjobb_5

Gyermekeket kereszteltek a szentjobbi Szent István Szociális Központban

Központunk életének legkiemelkedőbb eseményei között, gyermekeinek vallási nevelése, szentségekben való részesítése áll. Az évek során már több alkalommal is sor került arra, hogy néhány gyereket itt kereszteljenek meg, és mindig nagy örömmel tölti el Szociális Központunk nagy családjának tagjait, ha újabb gyerekeknek sikerül megadni a lehetőséget, hogy Isten gyermekeivé váljanak.

Ebben az évben Zsolti, Diana, Roli és Zsanett részesültek a keresztség szentségében, február 14-én. Délelőtt, a szentmise után Kurila Gábor helyi plébános és Georg Wilfinger OSB apát szolgáltatták ki a gyerekeknek a keresztség szentségét.

 

Keresztszülők, régi kedves tasnádi ismerőseink, a Nagy és a Hatvani család voltak, akiknek nagyon hálás vagyok, hogy elvállalták ezen tiszteletreméltó feladatot, ugyanis biztos vagyok benne, hogy jó keresztszülei lesznek ezen gyerekeknek. Továbbra is tartom eddigi véleményemet, amely szerint nem attól lesz jó egy keresztszülő, hogy ajándékokkal halmozza el a megkeresztelt gyermeket, hanem attól, hogy példaértékűen éli családi életét, hitét. Ezt az igazi szép családi életmintát Tasnádon már többször is megtapasztaltam és nagy örömmel tölt el, hogy ilyen családi barátaink vannak.

 

Központunk minden gyermeke eljött a katolikus templomba, hogy együtt ünnepeljünk. Valaki meg is jegyezte, hogy egy igazi nagy család vagyunk, és ez így is van. Hála legyen az Úrnak, hogy Isten nagy családján belül a mi kis központunk egy oázis ezen gyerekeknek, ahol igyekszünk átadni nekik mindazon értékeket, amelyeket mi is megkaptunk annak idején szüleinktől, nagyszüleinktől. Természetesen egy ekkora közösségben ez nem mindig egyszerű, de ennek ellenére mi továbbra is erre törekszünk.

 

Szerafina nővér FDLC