2016_02_15-17_marialegio_nagyszalonta_12

Nagyváradi és nagyszalontai fiatalok találkoztak

Két biharmegyei település fiataljai találkoztak 2016. február 20-án: a megyeszékhely, illetve a nagyszalontai katolikus fiataljai beszélgetttek és elmélkedtek a böjtről.

A találkozó témája a nagyböjthöz kapcsolódott, arról történt tapasztalatcsere, hogy a fiatalok közül ki hogyan éli meg a nagyböjti időszakot. Vakon Zsolt ifjúsági lelkész köszöntötte az egybegyült fiatalokat, majd két csoportba osztta őket. A kisebbek ismerkedő-közösségépítő játékokat játszottak, Kinczel Edina, Kinczel Gergő, Majoros András és Oláh Zoltán vezetésével. A nagyobbak ez idő alatt Geréd Emőke, Módi Blanka nővér és Vakon Zsolt atya vezetésével “Láthatatlan színházat” játszottak. A forgatókönyvet a nagyváradi fiatalok találták ki, lényegében egy időutazásról volt szó: egy fiatal elindul a pusztába Istennel, útja során megtapasztalja milyen Istennel lenni és milyen nélküle, majd újra rátalálni Isten közelségére – mindezt bekötött szemmel, a többi érzékekre alapozva.

A találkozó végén a fiatalok lelkiekben gazdagodva tértek haza, kibővítve a nagyböjti gyakorlatokról szóló fogalomtárukat. Elhatározták, hogy ezen tapasztalatok után megpróbálják még érettebb módon megéli hitüket.

 

Morar Viktória Mónika