2016_03_05_biharmegyei_gyermekotthonok_talalkozoja

Aki irgalmat gyakorol, tegye jószívvel

A nagyváradi Római Katolikus Egyetemi Lelkészség negyedik alkalommal szervezte meg a Bihar megyei magyar anyanyelvű gyermekotthonok találkozóját, 2016. március 5-én, amelynek idén a Partium Keresztény Egyetem adott helyet.

A találkozó témája illett a Szentatyánk által meghírdetett Irgalmasság évéhez, hiszen a mottó „Aki irgalmat gyakorol, tegye jószívvel” (Róm 12, 8) volt.

A találkozón résztvettek a szalontai, székelyhídi, gálospetri, nagyváradi és szentjobbi gyermekotthonok lakói, összesen 145 gyermek.

Szeretnénk megköszönni ez uton is Pék Sándor atyának, a találkozó fő előmozdítójának, Bakos Gábor atyának és az egyetemisták lelkes csoportjának, hogy egy ilyen csodálatos napot szerveztek ismét a gyerekek részére. Köszönet továbbá mindazoknak, akik a nap megszervezését bármivel is támogatták, hozzájárultak az étkezéshez, vagy a finom sütemények készítéséhez. Külön köszönet illeti a Libavonat zenekart, akiknek közreműködésével fergetegeset szórakozhattak a gyerekek.

Isten fizesse százszorosan mindenkinek, akik e a csodálatos nap megszervezéséhez hozzájárultak! Azt hiszem minden jelenlevő érezte és megtapasztalta azt a jó szívet, amelyről a mottónk is szólt. Köszönet mindenért!

 

Szerafina nővér FDLC