2016_03_08_jegyeskurzus_oklevel_osztas_10

Véget ért a tavaszi jegyesoktatás Nagyváradon

Huszonöt pár vett részt a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Pasztorális és Felnőttképző Központjában február és március hónapokban megszervezett jegyesoktatáson. Azokról a jgyesekről van szó, akik idén szándékoznak házasságot kötni. Kedden, 2016. március 8-án, 19.00 órakor, a képzéssorozat utolsó találkozóján a fiatal párok Böcskei László püspökkel találkoztak. A jegyesoktatási program koordinátora Kovács Ferenc Zsolt püspökségi irodaigazgató.A jegyeskurzus negyedik és egyben utolsó előadását Barta Szabolcs lazarista szerzetes tartotta magyar nyelven, illetve Mîrț Mihai, a Kapucinus templom plébánosa román nyelven.

 

A képzéssorozat végén a főpásztor intézett bátorító és buzdító szavakat a résztvevőkhöz, meghívta őket arra, hogy a házasságkötés után is élő kapcsolatban maradjanak Istennel, az egyházzal. Böcskei László püspök igazolást adott át minden párnak a kurzuson való részvételről, amelyet a helyi plébánosnál fognak felmutatni a házasságkötéshez szükséges eljárások véglegesítésekor.

A következő jegyeskurzus sorozat május és június hónapokban lesz Nagyváradon, az Egyházmegyei Laikusképző Központban. Az idén házasságot kötni szándékozó párok saját plébánosuknál jelentkezhetnek erre.

 

KÉPSOROZAT