2016_03_12_nagybojti_lelkigyakorlat_szentjobb_4

Szánj egy kis időt a lelkedre!

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a szentjobbi szociális központban 2016. március 12-én.

 

Az elmúlt hétvégén, szombaton, különleges nap volt a  szentjobbi Szent István Szociális Központban. „Szánj egy kis időt a lelkedre!” mottó jegyében lelkinapot szerveztek a központ pedagógusai a délelőtt folyamán a fiataloknak és a felnőtteknek, délután pedig a gyerekeknek.

A nap különleges vendégei a Tasnádszántói hittanosok voltak, akik nagylelkűen felvállalták az otthonban nevelkedő kisebb gyerekeknek a foglalkoztatását, amíg a felnőttek a lelki programokon vettek részt. Hála illeti a hittanosoknak ezért a szép szolgálatért!

 

A lelkinap első momentuma, a ráhangolódás, Blanka nővér feladata volt. Sikerült is neki rövid idő alatt olyan meghitt környezetet teremtenie, amelyben érezhető volt a kegyelem áradása. A lelki „táplálékot” Ft. Tóth Attila Levente tasnádszántói plébános nyújtotta, Isten irgalmas jóságát állítva a hallgatók elé, aki – mint mondotta – a legnagyobb szeretettel ölel meg minket ha megtérünk hozzá, még akkor is ha bűneink miatt olyanok vagyunk, mint a disznók között fetrengők, mocskosak és rémesen büdösek.

A lelkinap másik különleges élménye a VÁR-LAK ífjúsági csoportnak köszönhetően az volt, hogy a jelenlevők részt vehettek a Láthatatlan színházban, amely által átérezhették Jézus szenvedését, elhagyatottságát, kiszolgáltatottságát. Köszönet Ft. Vakon Zsolt atyának és a lelkes fiataloknak, hogy ezt a nagy lelki élményt megosztották a jelenlevőkkel.

 

A déli órákban gyerekek és felnőttek imára gyűltek össze a szociális otthon kápolnájában, hol a legnagyobb bizalommal kérték a jóságos és végtelenül irgalmas Isten áldását a családokra, életükre, jövőjükre.

 

Szerafina nővér FDLC