2016_03_17_asztalteritesi_verseny_1

Ünnepi asztalterítési versenyt szerveztek a Szent László Iskolában

2016. március 17–én ünnepi asztalterítési versenyt rendeztek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum IX.C közélelmezési szakos középiskolai és IX.D szakács szakos tanulóinak közreműködésével Szeretettel várlak terített asztallal címszó alatt. A rendezvény az iskola vezetőségével és szaktanáraival közösen elmondott imával és a résztvevő csapatok asztali áldásainak bemutatásával kezdődött. Mindannyian köszönetet mondtak a számunkra megadatott mindennapi kenyérért és a különös alkalmakért, vallásos vagy családi ünnepeken, baráti találkozókon, összejöveteleken elköltött ünnepi ételért.

 

A tíz versenyző csapat különböző terítésí módokat mutatott be : karácsonyi, húsvéti, Anyák-napi, Bálint-napi, szilveszteri, esküvői, születésnapi alkalmakra terítettek a csapatok igen ízlésesen, nagy odafigyeléssel, kreatívan, ötletesen. A tevékenységet Nógrádi Márta és Catona Valéria szaktanárnők szervezték, a zsűrizésben Albert Andrea, Kele Tünde Ilona tanárok, valamint Harácsek Klementina aligazgató és Zalder Éva Mária igazgató vett részt. Az eredmény a zsűri és a tanulók szavazata alapján született meg. A győztes csapatok: I. helyen husvéti asztallal Jakab Elek Jasztin, Botházi Dávid, Gál Richárd, II. helyen anyák napi teritékkel Farkas Elvira, Sereban Tifani, Bartha Csenge, Pap Timea, a III. helyezett csapat pedig szintén anyák napi teritékkel Deák-Bella Hortenzia, Incze Gabriella Anita és Ugrai Margit Emilia a IX.D osztály tanulói közül kerültek ki, de mindenki nyert: tudást, tapasztalatot és nem utolsó sorban kellemes, családias hangulatú együttlétet.

 

Most, a nagyböjti időben, különösen fontos annak tudatosítása, hogy a lelki és testi táplálék egyaránt fontos, de nem mindegy hogyan vesszük ezt magunkhoz. Az ünnepre való hangolódás, a húsvéti terített asztal elkészítésére való tapasztalat pedig közel hozta egymáshoz a tanulókat és oktatókat egyaránt.

 

KÉPSOROZAT