cserkeszek_caritas_2

Odafigyelést ajándékoztak a cserkészek

A 88-as számú nagyváradi Szent László Cserkészcsapat fiataljai nagyszombaton, 2016. március 26-án ellátogattak a Caritas Catolica által működtetett váradszőllősi Szent Márton Idősek Otthonába, hogy egy kellemes teadélutánt töltsenek el a bentlakó szépkorúakkal. A cserkészek Szilágyi Gyula parancsnok vezetésével húsvétot köszöntöttek, majd leültek az idősotthon nappalijában összegyűlt bentlakók közé, és kisebb csoportokba rendeződve elbeszélgettek velük.

 

Az eleinte kissé bátortalan felek hamar feloldódtak. A forró tea, az ízletes gyümölcssaláta és Serdült Sándor bácsi szájharmonika-játéka hamar családias hangulatot teremtett, és onnantól kezdve közvetlenül folyt a beszélgetés az ifjú titánok és az őszfejű bölcsek közt. A cserkészek származásukról, családjukról, gyerekkorukról kérdezték a bentlakókat, akik jó kedvvel és készségesen válaszoltak minden kérdésre, s mondandójukat az életre vonatkozó jó tanácsokkal is kiegészítették.

 

Hasznos és hangulatos tevékenység volt ez mindkét fél számára, és határozottan elmondható, hogy a cserkészek húsvét alkalmából a lehető legnagyobb ajándékot adták az idősotthon lakói számára: odafigyelésüket, törődésüket és azt, hogy a közös program által színt vittek a bentlakók mindennapjaiba. Mielőtt elbúcsúztak volna, a fiúcserkészek „előlegben” meg is locsolták az otthon hölgylakóit.

 

Forrás: Reggeli Újság