szulok_iskolaja_9_2016

Szülők iskolája a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban

Hagyománnyá vált a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, hogy a nagyböjti időben a szülők számára szakmai, lelki segítséget nyújtanak Gazdag Orsolya pszichológus és Tari M. Böbe nővér, hogy még hatékonyabban tudjanak segíteni gyermekeiknek személyiségük kibontakozásában, és Isten által megálmodott hivatásuk megtalálásában. Ennek érdekében 2016. március 22-én, 17.00 órától tartották meg az iskola kápolnájában a Szülők Iskolája elnevezésű programot.

 

Ezt követte a negyedik osztályos szülőkkel való találkozás, amit Zalder Éva Mária igazgatónő nyitott meg, ismertetve az iskola által nyújtott lehetőségeket, az egy intézményben való tanulás folytonosságának előnyeit. A továbbiakban a szaktanárok közül Hegyes Luminița a román nyelv és irodalom, Bődi Zsófia a matematika, Fehér Gabriella a magyar nyelv és irodalom tanítás szépségeit, kihívásait ismertették a szülőkkel.

 

Benedek Ramóna hitoktató az iskola által nyújtott lelki programokat ismertette, amelyeknek legfőbb célja, hogy a diákok felelős, keresztény felnőttekké váljanak, akiknek az élete válasz legyen Isten végtelen szeretetére.