etellel_1

Húsvéti eledelt ajándékoztak a Szent Márton Idősotthon lakóinak

A keleti rítusú keresztény egyházak húsvétja kapcsán ízletes, háromfogásos ebéddel lepte meg a Caritas Catolica által működtetett váradszőllősi Szent Márton Idősotthon lakóit szerdán, 2016. április 27-én, az Oradea Shopping City kereskedelmi központ keretében működő Ambasador rendezvényház és az Ooh la la cukrászda. A hagyományos húsvéti ebéd mellett, a Piticot Egyesület tagjai színes tojásokkal is megajándékozták a szépkorúakat.

Az ünnepi ételt és a tojásokat az adományozó szervezetek képviselői sajátkezűleg készítették és vitték el az otthonba. Emellett kisegítve a gondozónőket, részt vettek a tálalásban is, kellemes ünnepeket kívántak és röviden elbeszélgettek az idősekkel. „Ez volt az első együttműködésünk a Szent Márton Idősotthonnal, és örömünkre szolgál, hogy nemcsak a felszolgált csorba és pörkölt által, hanem a rövid beszélgetéssel is mosolyt csalhattunk az itt lakók arcára” – nyilatkozta Camelia Ambro, az Ambasador rendezvényház képviseletében.

 

A Szent Márton Idősotthonnak jelenleg 35 lakója van – nagy százalékban mozgáskorlátozott, vagy ágyhoz kötött betegek, akik 24 órás felügyeletben és gondozásban részesülnek. A legfiatalabb bentlakó 65 éves, a legidősebb pedig már a kilencvenötödikben jár.

 

Szombati Gille Tamás