2016_05_02_ermihalyfalvi_csaladosok_2

A lélek ápolása és a kikapcsolódás egyaránt fontos a családban

Az érmihályfalvi egyházközségben már hagyományossá vált, hogy a családosok havi rendszerességgel találkozanak a plébánián Bogdán István plébános és Husztig Róbert segédlelkész irányításával. Itt lelki feltöltődésben részesülhetnek, megoszthatják örömeiket és élményeiket, vagy csak egyszerűen az együttlét örömét élhetik meg. Legutóbb 2016. május 2-án a plébánia hittantermében találkoztak a családok. Mivel a mostani találkozó május 1-hez közel esett, a szervezők két részre osztották: az első rész a lelkiekről szólt „Pünkösd megélése családunkban” témával, míg a második rész kötetlenebb, kikapcsolódó formában zajlott a szabadban, a plébánia udvarán.

A találkozó lelki része is hármas felbontásban zajlott. Az első részt a házastársak hittanórája képezte, amelyet a családpasztorációban segédkező Balázs család készített elő. Előadással és interaktív programmal kedveskedtek e jelenlevőknek.

 

A fiatalok csoportja játékosan próbált rávilágítani, hogy egy mai fiatal életében hogyan mutatkozik meg a Szentlélek. A legkisebbekkel Gliga Judit tanítónő énekekkel és színezéssel szemléltette a jó Isten szeretetét.

A találkozó lelki részét kikapcsolódást célzó programok követték: grillezés, íjászkodás, különféle sportolások. A jelenlevők legbátrabbjai még az amerikai focit is kipróbálták, igaz annak érmihályfalvi változatát.

Férfiak és nők, kicsik és nagyok bemutatták gasztronómiai, illetve sporttehetségüket. A lélek ápolása és a kikapcsolódás egyaránt fontos egy egészséges családi és plébániai életben. Ha valamelyik hiányozna, az egy kiegyensúlyozottság-hiánytól szenvedő kapcsolatot eredményezne.

Ebben az esetben a harmónia megvolt és a családosok találkozójába bekapcsolódó családok kezdenek egy nagy családdá összeforrni: együtt örvendenek, egymással ötleteket cserélnek, együtt nevetnek és játszanak, mintha mindig is ismerték volna egymást. Sok a vegyesházasság, de tapasztalható az, ahogy ebben a csoportban katolikus és református fél együtt örvend és segítik egymást jó tanácsokkal. Egy egészséges plébániai közösségi csoportot lehet fedezni fel az érmihályfalvi plébánia családos csoportjában.

 

Husztig Róbert