vizita-la-presedinte-1_1

Episcopii catolici din România în vizită la Cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit marți, 10 mai 2016, începând cu ora 16.00, la Palatul Cotroceni, delegaţia Episcopilor greco-catolici şi romano-catolici ai Conferinței Episcopilor din România.

 

Episcopii s-au reunit în sesiunea de primăvară a Conferinței începută luni, 9 mai 2016, la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, din Ciofliceni (Snagov) și găzduită de Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti.

 

Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, a transmis pentru biroul de presă al Episcopiei greco-catolice din Cluj-Napoca câteva impresii cu privire la această întâlnire:

Astăzi, 10 mai 2016, am avut bucuria de a fi primiți în vizită la Palatul Cotroceni, de către Excelența Sa, Domnul Președinte Klaus Werner Iohannis. A fost o întâlnire foarte plăcută, o întâlnire în care, după ce Excelența Sa Domnul Președinte a salutat pe fiecare Episcop în parte, am avut ocazia, timp de circa 20 de minute, să exprimăm un mesaj.

Într-un prim moment, Preasfințitul Mihai Frățilă a citit mesajul din partea Eminentei Sale Cardinalul Lucian Mureșan, după care a luat cuvântul președintele Conferinței Episcopale, Excelența Sa Arhiepiscop și Mitropolit Ioan Robu de București. Apoi au vorbit și alți Episcopi care și-au arătat, pe de o parte, bucuria de a putea fi primiți de către Excelența Sa, președintele României, pe de altă parte au ridicat anumite probleme concrete, actuale, ale Bisericii Catolice, probleme care, în parte, au fost discutate și în cadrul sesiunilor Conferinței Episcopilor din România, care se desfășoară în aceste zile la mănăstirea carmelitană de la Snagov.

Excelența Sa Domnul Președinte a ascultat cu multă răbdare aceste probleme, la unele dintre ele a oferit răspunsuri, altele au fost notate de către cei care se aflau, de asemenea, la această întâlnire. La finalul acestei întâlniri cordiale, Domnul Președinte și-a exprimat bucuria de a ne fi întâlnit, a urat succes lucrărilor Conferinței Episcopale în continuare și și-a exprimat speranța de a ne putea revedea în acest cadru și cu alte ocazii. În concluzie, putem spune că toți am fost mulțumiți și edificați de această întâlnire, care, sigur, a fost o ocazie deosebită de a ne putea adresa Președintelui țării și a-i prezenta problemele pe care le simțim ca actuale, atât aspecte pozitive cât și unele aspecte care trebuie rezolvate în continuare, dar care, deopotrivă, au fost primite cu zâmbetul pe buze și cu mult calm și cu această căldură frățească pe care am simțit-o în prezența Președintelui țării.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest moment și ne rugăm pentru ca, într-adevăr, cel care este ales în această perioadă la cârma României să poată să își împlinească misiunea cu vrednicie, așa cum a început, iar România, țara noastră și Biserica noastră, să poate face în continuare pași hotărâți pe drumul unui progres în credință, dar și la nivel cultural, social, la nivel politic. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze Biserica Catolică și țara noastră! Hristos a Înviat!

 

Sursa: Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla