dsc_8643

Árpád-házi Szent Erzsébet lelkületével az irgalmasság útján

Az irgalmasság szentjének, Árpád-házi Szent Erzsébetnek az életpéldája nyolcszáz év után is vonzó, mert az igazi szeretet útján járt, azon az úton, ahol Krisztussal együtt enyhítette a társadalom peremére szorultak testi-lelki bajait. Ennek a szellemiségnek jegyében, a szent ereklyéjének fogadására készülve, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban a „Mosoly a gyermekeknek” projekt keretén belül, ebben a tanévben másodízben gyűjtöttek adományokat a rászorulók számára.

 

A VI. A, XI. A, XI. B tanulóinak képviselőivel, Mosoni Erika, Hegyes Luminița tanárnőkkel együtt 2016. május 17-én átadták az adományokat (tisztálkodási szerek, pelenkák) a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Klinika elhagyott gyerekeinek.

 

A Székesegyházban az esti szentmise keretén belül, Szent Erzsébet ereklyéje előtt imáikban hordozták azokat a kisdedeket, akikkel a kórházban találkoztak, hogy számukra is legyen lehetőség egy szerető családban felnőni. Újból megtapasztalták, hogy jót tenni jó, és azt, hogy hivatásuk Isten mosolya lenni a világban.

 

Benedek Ramóna