dsc_0069

Exc. Tempfli József temetésével kapcsolatos tudnivalók

Tempfli József püspök temetésére vonatkozó tudnivalók:

1. Az engesztelő  szentmise, majd ezt követően a temetés 2016. május 30-án, hétfőn d.e. 11.00 órakor kezdődik a nagyváradi székesegyházban. (elhunyt főpásztorunkat május 29-én, vasárnap d.u. 15.00 órakor ravatalozzuk fel a székesegyházban, majd 18.00 órakor szentmisét mutatunk be lelki üdvéért).

2. A temetésre érkező vendégeket a következő helyeken fogadjuk:

– Az érsekek/püspökök a Püspöki Palota kertjében parkolhatnak, majd a

palotában öltöznek, és innen indulnak körmenetben (10.55 órakor) a székesegyházhoz (hozzanak albát és fehér infulát).

– A más felekezetű püspökök (vagy képviselők) és a közéleti vezetők szintén a Püspöki Palota kertjében parkolhatnak, és majd innen kísérjük át őket a székesegyházba, a számukra fenntartott helyekre.

– A papok a Püspöki Palota környékén található parkolókat használhatják (a Caritas Catolica udvarát, a Berzei utca 5. szám alatti parkolót, vagy más helyeket). A Kanonok sor 13. szám alatt, a Laikus Továbbképző Központ termeiben öltöznek be a szentmisére (alba és lila stóla) és innen a szentélybe vonulnak.

3. A szentmise záró áldása után elvégezzük a temetési szertartást (magyarországi szertartáskönyv 4B. változat). A koporsót 4 kijelölt pap viszi le a székesegyház kriptájába a szűk asszisztencia, az érsekek/püspökök és a legközelebbi családtagok kíséretében. Elhunyt főpásztorunk sírját a temetési szertartás után lehet majd látogatni.

4. Az engesztelő szentmisén és a temetési szertartáson kizárólag a liturgiához kapcsolódó beszédek fognak elhangzani.

5. A temetési szertartás után az érsekek/püspökök, a papok a beöltözési helyükre vonulnak, majd a szűk családi körrel együtt egy szerény agapéra várják őket a Püspöki Palota dísztermében.