generaciok-talalkozasa-1

Generációk találkozása

A nagyváradi Szent László Óvoda gyermekei és a Caritas Catolica által működtetett Szent Erzsébet Idősotthon lakói közösen ünnepelték a nemzetközi gyermeknapot 2016. június 1-én, szerdán. Miután az elmúlt tanév folyamán az ovisok több műsorral is ellátogattak az idősotthonba, ezúttal a szépkorúakon volt a sor, hogy meglátogassák a kis-, közép- és nagycsoportosokat, és egy kis gyümölccsel kedveskedjenek nekik a gyermekek ünnepén.

 

Az intézmény pedagógusai szellemes műsorral lepték meg a kicsiket: bohócok, királykisasszonyok, törpék, vitézek és sárkányok elevenedtek fel az előadás során, melybe igyekeztek bevonni a szépkorúakat is, akik így egy rövid időre ismét gyermeknek érezhették magukat.

 

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy meghívtak minket és együtt ünnepelhettünk a gyermekekkel. Jó kirándulás és felüdülés volt ez számunkra, hiszen az idősotthonban uralkodó csend és nyugalom után jól esett egy kicsit kikapcsolódni. Jó visszagondolni, hogy valamikor mi is voltunk ilyenek” – nyilatkozta Ili néni, a Szent Erzsébet Otthon lakója.

 

A zenés-táncos műsort követően a gyerekek és óvónőik teával és süteménnyel kínálták a szépkorúakat az intézmény kertjében, ahol alkalom nyílt a közös játékra és beszélgetésre.

 

Szombati-Gille Tamás