dsc04855

Hetedik alkalommal szerveztek Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót Nagyváradon

Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak” mottóval szervezte meg hetedik alkalommal az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szombaton, 2016. június 11-én Nagyváradon. A rendezvényre meghívást kaptak az egyházmegye fiataljai, különösen az idén bérmálkozó fiatalok.

A találkozó programja a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum épületében 8.00 órakor regisztrációval és ráhangolódással kezdődött, majd 10.30 órakor az 500 résztvevő fiatal imádkozva, körmenetben indult az egyházmegye központi szentélyéhez, a székesegyházhoz, ahol a jelenlévő papokkal közösen Böcskei László megyéspüspök 11.00 órától szentmisét mutatott be. Részt vett a szentmisén ugyanakkor 500 szlovák fiatal is, akik különböző helységekből érkeztek Nagyváradra, a Romániai Szlovák és Cseh Demokrata Szövetség kezdeményezésére szervezett ifjúsági napra. Így a szentmisén résztvevő fiatalok száma meghaladta az 1000 személyt. Amint azt Vakon Zsolt püspöki titkár kiemelte, nem valószínű, hogy a múltban valamikor is ennyi fiatal egyidőben imádkozott volna a székesegyházban, mint most.

 

A főpásztor magyar és román nyelveken prédikált, kihangsúlyozva a Szentírásban leírt Isten szavának a fontosságát, amelyben megnyilvánul a fiatalok és gyermekek értéke az Ő számára. Az Egyház számára is fontosak a fiatalok, aki várja, átkarolja őket.

 

A délutáni program keretében műhelyek, kiscsoportos tevékenységek zajlottak, valamint kultúrális események: szlovák és magyar néptáncok, de a modern tánc gyakorlására is lehetőség volt. A Szent László Teológiai Líceum diákjai Arany János „A bajusz” című verse alapján készült pódiumjátékot adták elő. A találkozó végén a nyertes csoportok átvehették díjaikat, ajándékcsomagjaikat.

 

Az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót évente szervezi meg a Nagyváradi Püspökség, hogy lehetőséget biztosítson az egyházmegye fiataljainak a találkozásra, az új barátságok megkötésére, az örömök és gondok megosztására, és nem utolsó sorban a lelki táplálkozásra. A résztvevők magas száma is hozzájárult az idei találkozó rendkívüliségéhez.

 

KÉPSOROZAT

 

VIDEO