2016_09_04_vinces_generalis_1

Generális látogató a vincés nővéreknél

Különleges vendég fogadására készültünk Nagyváradon mi, a Keresztény Szeretet Leányai 2016. szeptember elején, ugyanis Generális Tanácstagunk, Francoise Petit nővér látogatott meg bennünket. Vincés családunk nemzetközisége talán egy-egy ilyen találkozás alkalmával nyílvánul meg a legjobban. 

Anyaházunk, közösségünk szíve Párizsban van, azon a kegyhelyen, amelyet a Csodásérmű Szent Szűz 1830-ban látogatásával kitüntetett és ahonnan ma is áradnak a kegyelmek szerte az egész világra. Legfőbb előljáróink innen irányítják és felügyelik a több mint 16.000 nővér szorgos munkáját, jelenleg a világ 94 országában.

 

Francoise Petit nővér a franciaországi Tours helységben született. 1989-ben lépett a Keresztény Szeretet Leányai Társulatába. Legtöbb idejét különböző gyermekotthonokban töltötte szociális munkásként, majd Vizitátor lett a francia nővéri közösségekben.

2009-től a Generális Tanács tagja. Ő képviseli a központban jelenleg 15 ország nővéreinek sorsát, közöttük a romániai Vincés nővérekét is.

 

Látogatása kis közösségünkben nagy megtiszteltetés és öröm volt. Igaz, hogy romániában kevesen vagyunk és nincsenek nagy műveink, de tehetségünk szerint igyekszünk, ott ahova a jó Isten rendelt minket, a lehető legjobban megtenni minden tőlünk telhetőt, hogy Szent Vince példája szerint segítsük az elnyomottakat és a szegényeket.

 

Francoise Petit nővér örömmel látta az idősek otthonában, az iskolában, a gyermekotthonban tett szolgálatunkat és bátorított minket, hogy folytassuk örömmel és teljes odaadással Isten szolgálatát a szegényekben. 

 

Kertész Szerafina nővér