dsc_0005

Tanévnyitó megbeszélést tartottak a hitoktatók

A hitoktató legyen példamutató, merjen bátran kiállni a kihívásokkal szemben, és helyezze előtérbe az imádságot – ezekkel a szavakkal bátorította Böcskei László megyéspüspök az egyházmegye katekétáit szerdán, 2016. szeptember 14-én, az Egyházmegyei Katekétikai Központban 16.00 órakor megtartott tanévnyitó megbeszélés alkalmával. Húsz civil hitoktató és tizenöt pap fogja idén az egyházmegye területén levő tanintézmények katolikus diákjait hitünk szépségeibe bevezetni, igazságaira tanítani. A főpásztor örömét fejezte ki az iránt, hogy az új iskolai évben is fedezve van a szükséglet, és reményét fejezte ki az iránt, hogy a hitoktatók átérzik a küldetés súlyát, de szépségét is, lelkesen dolgoznak majd, és nem csak szolgálatteljesítésből. „Áldott, szép és sikerekben gazdag új tanévet kívánok, tudjunk év végén együtt örvendeni a sikereknek is!” – mondotta az egyházmegye elöljárója.

 

A továbbiakban beszámoló hangzott el a pénteken megtartott egyházmegyeközi katekétikai konferencián elért eredményekről. Benedek Ramóna és Konrád Katalin hitoktatók a módszertani tudnivalókat közölték munkatársaikkal, illetve az iskolai évre tervezett hittanversenyek és a katekéták továbbképzési programjainak részleteiről számoltak be.

 

A találkozó végén Böcskei László püspök személyesen adta át a katekétáknak a missio canonica-t, a hitoktatási tevékenységre szóló hivatalos főpásztori engedélyt és megbízást.

 

KÉPEK