ministrans_2_2016

Egyházmegyei Ministránstalálkozó volt Margittán

Margitta adott otthont a nyolcadik Egyházmegyei Ministránstalálkozónak, 2016. szeptember 24-én. Az egész napos rendezvény az Egyházmegyei Ifjúsági Központ, a Margittai Római Katolikus Plébánia fiataljai és Partiumi Háló Egyesület közös szervezésében valósult meg. A találkozó mottója Szent Kalkuttai Teréz Anya jelmondata volt: „Tegyünk valami szépet közösen Istenért”.

Az egyházmegye különböző plébániáiról érkező fiatalok az Áprád-házi Szent Margit templom előtt találkoztak, a regisztráció után pedig bevonultak a templomba. A résztvevők együtt imádkoztak és énekeltek az ünnepi szentmise megkezdése előtt. A ráhangoló vezetését Szabó Ervin bihari plébános vállalta, neki nyújtottak segítséget a tasnádszántói fiatalok, akik a szentmisén is vállalták a zenei szolgálatot.

Az ünnepi szentmisén az oltár körül minden települést egy-egy ministráns képviselt, a templomot pedig megtöltötte a közel 250 fiatal imája és éneke.

Böcskei László megyéspüspökkel koncelebráltak a ministránsaikat elkísérő plébánosok. A 11.00 órakor kezdődő szentmise bevezetőjében a főpásztor megjegyezte: örömöt, boldogságot lát az egybegyűlt fiatalok arcán, akik ismét együtt lehetnek és ünnepelhetnek. A megyéspüspök szentbeszédében kiemelte: a ministránsi feladatok nemcsak a templom falai közé határolódnak, a templomon kívül is ministránshoz illően kell cselekedni. A továbbiakban arra kérdésre keresett választ a főpásztor, hogy egy ministráns számára mi a fontos, mit mondhat el magáról, mi az érdeklődési köre? A ministránsi szolgálat során a fiatalok valami jót tesznek, tehetnének mást is, de mégis ezt választják, mert többet jelent számukra.

A szentmise végén körmenetben vonultak a fiatalok, plébánosok és hitoktatók a helyi sportpályához, ahol a közös ebéd elfogyasztása után ügyességi és szellemi vetélkedők következtek.

A szervezők örömmel figyelték az önfeledt fiatalokat, akiknek újabb lehetősége nyúlt az ismerkedésre, a tapasztalok- és a szolgálattal járó öröm megosztására.

 

Lázár Tamás

 

KÉPEK