3

Elindult Nagyváradon a Biabliamaraton

Vasárnap, 2016. szeptember 25-én, 18.00 órakor a Nagyvárad-olaszi templomban bemutatott szentmise végén nyitotta meg Böcskei László püspök a Bibliamaratont. Az esemény a Partiumi Háló Egyesület, az Erdélyi Mária Rádió és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös szervezésében zajlik.

A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet Isten igéjének a jelentőségére, szépségére, aktualitására és életünkben betöltött szerepére. A terv szerint 168 órán át – 7 nap és 7 éjszaka – megszakítás nélkül végigolvassák a Szentírást. Egyházi és közéleti személyek, magánszemélyek és diákok kapcsolódnak be, a program mindenki számára nyitott. Nagyvárad több templomában (Szent László templom, Nagyvárad-olaszi templom, Székesegyház, éjszaka pedig a Mária Rádió kápolnája) váltva fogják olvasni a Szentírást. A Bibliamaratont ugyancsak szentmisével zárják 2016. október 2-án, 18:00 órakor, a nagyváradi székesegyházban.
A Szentírás olvasásba személyesen, telefonon, a világháló és a Mária Rádió segítségével is be lehet kapcsolódni. Élőben a 0315040404 telefonszámon és a honlapon keresztül lehet hallgatni. A záró szentmisét, illetve az éjszakai felolvasást a Mária Rádió élőben közvetíti.
További információt a http://bibliamaraton.mariaradio.ro/ oldalon lehet szerezni.