dsc_0006

Célba értek a „szerelmi körsétálók”

Az első alkalommal meghirdetett „Szerelmi körséta” célba érői találkoztak a Püspöki Palota Dísztermében 2016. szeptember 28-án, ahol egymást is megismerhették a „versenyzők”, igaz mindannyian külön-külön pályán futottak. A sportolók számára az idővel való versenyfutás a tét, a „körsétálók” ezzel ellentétben egymással szerettek volna minél több minőségi időt tölteni. A mai kor emberét az idővel való állandó versenyfutás kimerültsége fenyegeti, a program célja éppen az árral való szembeszegülésre ösztönzött.

 

Manapság csak tudatosan lehet egymásra időt fordítani, mára már kizökkentek a rutinból a kedves gesztusok, a törődésre utaló apró figyelmességek. A majdhogynem játékosra megtervezett „körséta” feladatai éppen az egymásra való tudatosabb odafigyelésre serkentettek, amikor egymásnak kellett desszertet rendelni, sors-társként egymás otthoni munkakörét egy napra átvállalni, vagy éppenséggel sorsmeghatározó emlékeket közösen felidézni.

 

A játékosságot fokozandó a találkozón a párok egymásnak húzták ki a nyerteseket, a szerencsések pedig egy könyvutalványt, egy színházi belépőt valamint egy két személyre szóló romantikus vacsorát nyerhettek. A próbák teljesítésével nem ért véget a „program”, ez csupán ötleteket adott ahhoz, hogyan lehet egymásban ismét felfedezni – újból és újból rácsodalkozni arra – ami valójában első percben megragadott.

 

KÉPSOROZAT