dsc_0033

Peste cinci sute de persoane au citit Biblia

Duminică, 2 octombrie 2016, s-a încheiat prima ediție a Maratonului Biblic din Oradea, organizat de către Asociația Háló din Partium, în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică, respectiv Radio Maria, redacția de limbă maghiară. În Catedrala episcopală di Oradea, pr. Kovács F. Zsolt, directorul de cancelarie al Episcopiei, a celebrat de la ora 18.00 o sfântă liturghie de mulțumire. La sfârșitul acesteia, Konrád Katalin, președintele Asociației Háló, a adresat cuvinte de mulțumire tuturor celor care și-au adus în vre-un fel aportul la realizarea acestei inițiative.

 

Organizatorii și-au propus să atragă atenția asupra semnificației, frumuseții, actualității și rolului cuvântului divin în viața noastră.

 

Pe parcursul unei săptămâni întregi, 7 zile și 7 nopți, timp de 168 de ore, biblia a fost citită fără întrerupere în mai multe biserici orădene: Oradea-Oraș Nou, Oradea-Olosig, Catedrala Episcopală, iar în timpul nopții, în capela Radio Maria din Strada Bârsei. Au colaborat la citirea Sfintei Scripturi copii, tineri, vârstnici, nu numai din Oradea, ci cu ajutorul mijloacelor de comunicare, și din alte orașe ale diecezei, evenimentul fiind deschis tuturor celor care au dorit să participe. Cei interesați au putut asculta citirea bibliei în live stream, pe pagina web pusă special la dispoziție pentru această ocazie de către Radio Maria.

 

În urma ascultării unor păreri ale celor care au participat în mod activ la inițiativă, se poate afirma faptul, că toți cei implicați au avut ceva de câștigat, au rămas cu o profundă experiență spirituală.

 

Organizatorii își propun să repete în viitor acest eveniment.

 

GALERIE FOTO