8

Kisiskolások köszöntötték a szépkorúakat

Az idősek világnapját követő hétvégén hangulatos gyermekelőadással lepték meg a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpontban lakó szépkorúakat a Szent László Római Katolikus Teológiai Gimnázium előkészítő osztályosai, valamint ötödikes tanulói.

 

A gyermekek Varga Cecília énektanárnő és Blanka Modi nővér felkészítésében énekes-verses előadást mutattak be az intézmény nappalijában a bentlakó idősek, valamint az őket gondozó személyzet számára. A műsor kiemelkedő pontját képezte Joó Fatima ötödik osztályos tanuló szólóprodukciója, aki szaxofonon adott elő ismert népdalokat. Játéka olyannyira magával ragadta az őszhajú hallgatóságot, hogy közülük többen is dalra fakadtak.

 

Az fellépés záróakkordjaként a gyerekek Arany János A fülemüle című versét adták elő humoros, színpadi feldolgozás formájában, mellyel többször is megnevettették a közönséget. Az eseményen közreműködtek a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő önkéntes akció résztvevői is.

 

Az előadást követően a gyermekek saját készítésű papír-szívecskékkel ajándékozták meg a világnap keretében ünnepelt időseket, akik számára az őszinte gyermeki érdeklődés, az ölelések, a ragyogó tekintetek mindennél nagyobb ajándékot jelentettek.

 

Forrás: caritascatolica-oradea.ro