dsc_0199

Sokarcú irgalmasság – könyvbemutató a Püspöki Palotában

Sokarcú irgalmasság című kötetet mutatták be Nagyváradon, a Püspöki Palota dísztermében, 2016. október 14-én, 16.00 órakor. Olyan hazai és külföldi világiak, papok és szerzetesek szólalnak meg ebben a könyvben, akik nemcsak és nem elsősorban beszélnek az irgalmasságról, a felebaráti szeretetről, a szolidaritásról, hanem élik is azt. A könyvet annak szerzője, Bereczki Silvia sa mutatta be, Szőcs Csaba, a kolozsvári Verbum kiadó igazgatójának kérdéseire válaszolva beszélt arról, hogy a kötet hogyan született meg, mi inspirálta ennek megszerkesztésére, hogyan válogatta meg a kötetben szereplő interjú alanyokat, a könyv struktúrájáról, műfajáról, tartalmáról.

 

Közreműködött a kötet egyik cikkének (Isten jóság az iskolában…) Nagyváradon élő szerzője, Benedek Ramóna hitoktató. Módi Blanka nővért, aki nem tudott jelen lenni, rendtársa, Szerafina nővér képviselte, aki a mindennapok apró gesztusaiban megélt irgalmasságról beszélt. Böcskei László püspök volt a könyvbemutató házigazdája.

 

Részt vettek az egyházmegye hitoktatói, illetve sok más érdeklődő, akiknek a bemutató végén lehetőségük volt kedvezményes áron megvásárolni a kötetet, dedikáltatni azt a szerzőkkel.

 

KÉPSOROZAT