dsc_0022

Millió gyermek imádkozott a békéért

Karakaszban született 2005-ben a „Millió gyerek imádkozik együtt az egységért és a békéért” nevet viselő kezdeményezés, amelynek lényege, hogy 1.000.000 gyermek a világ minden tájáról együtt imádkozzon a világ egységéért és a békéért, célja pedig az, hogy a gyermeki szívekben elültesse azt a vágyat, hogy imádkozzanak minden ember lelki békéjéért, a családok, az országok és az egész világ egységéért és békéjéért.

2016. október 18-án, 9.00 órakor, a nagyváradi Szent László Teológiai Líceum IV-XII. osztályos diákjai a székesegyházban, az elemi osztályok diákjai Blanka Módi tanítónő vezetésével a tanintézet kápolnájában, míg az óvodások Szabó Emese óvónő irányításával tantermeikben imádkoztak a békéért, egységért.

 

Szabó Ervin spirituális vezette az imádságot. II. János Pál pápa szavait idézte, aki a Rózsafűzért mint a béke imádságát ajánlotta mindenki számára: „Hiszek ezen ima hatásában mint a családokban és a világon meglévő béke forrásában.” Pio atya szavival buzdította a diákokat: „Képzeljétek csak el, mennyire megváltozna a világ, ha egy millió gyerek imádkozná a rózsafüzért.”

 

Az iskola diákjait elkísérték és velük együtt imádkoztak Zalder Éva igazgatónő, Harácsek Klementina aligazgató, Konrád Katalin, Benedek Ramóna hitoktatók, az esemény főszervezői. A tanintézet oktatói közül többen ejöttek a székesegyhába erre az imaalkalomra.

 

KÉPSOROZAT