img_5056

Iskolát áldott meg a főpásztor Érsemjénben, felújított templomot Érselénden

Érsemjénben és a hozzá tartozó Érselénden hármas ünnep volt vasárnap, 2016. október 23-án: az új délutáni iskolaközpont és emléktábla megáldása, az érseléndi templom megáldása felújítását követően, valamint a 15. aradi vértanú, Kazinczy Lajos emlékünnepe.

 

Az első, közös ünnep, 12.00 órakor kezdődött a Kazinczy Ferencről elnevezett általános iskola udvarán. Az ünnepséget Balázsi József polgármester szavai nyitották, aki Böcskei László megyés püspöknek adta át a szót. Az egyházi elöljáró arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen jelentős az oktatás a társadalom életében és hogy milyen értékesnek tartja a családok, az oktatási intézmények, világi vezetők és egyházak ehhez hasonló összefogását. Ezt követően megáldotta az épületet, majd az emléktáblát is, mivel ebben az épületben működött egykor 1948-ig a falu katolikus iskolája, és egyéb épület híján itt tartottak szent miséket is 1937-ig, míg Semjén önálló plébánia nem lett és saját kápolnát rendezett be. Az ünnepségen az iskola diákjai léptek fel zenés műsorukkal.

 

Ezt követően, a 14.00 órakor kezdődő szentmise kertében, a felújított érseléndi plébániatemplomot áldotta meg Böcskei László megyés püspök. Az épületet a Püspökség és a helyi önkormányzat támogatásával újítottak fel.

 

Csorba Sándor

 

KÉPSOROZAT