6

Hramul Capelei Episcopale din Oradea sărbătorit de ziau Sfântului Carol Borromeu

Vineri, 4 noiembrie 2016, sărbătoarea Sfântului Carol Borromeo, la ora 11.00, Excelența Sa episcopul Böcskei László a oficiat împreună cu preoții diecezei sfânta liturghie festivă prilejuită de hramul Capelei Episcopale. Au participat persoanele consacrate, profesorii de religie, respectiv credincioșii care au sosit să se roage pentru înnoirea orașului și a diecezei Sfântului Ladislau.

 

Ierarhul a explicat semnificația sărbătorii, subliniind câteva aspecte și virtuți importante din viața Sfântului Carol Borromeu. A mulțumit de asemenea pentru prezență preoților diecezei, care au acceptat invitația la sărbătoarea comună, pe lângă îndatorările pastorale ocazionate de prima zi de vineri din lună, și anume vizitarea respectiv administrarea sacramentelor credincioșilor bolnavi din parohii. Episcopul i-a inclus și pe aceștia din urmă în rugăciunea comună.

 

În omilia sa, ierarhul a menționat motivul pentru care nunțiul apostolic nu a putut fi prezent la acest deosebit prilej de sărbătoare. Episcopul diecezan a vorbit celor prezenți despre viața sfântului reprezentat pe icoana de altar a capele, despre sfidările din timpul acestuia, respectiv sfidările pe care noi, creștinii trebuie să le înfruntăm astăzi. Atunci când lumea dorește să ne ia cu valul ei, datoria noastră este aceea de a fi statornici în credință, și să-L mărturisim pe Cristos în orice circumstanță – a îndemnat ierarhul.

 

Sărbătoarea s-a încheiat cu o mică agapă frățească.

 

GALERIE FOTO