caritas_fank_osztas

Ezer embert vendégel meg a Caritas Catolica

Fánkot és meleg teát osztottak csütörtökön, 2016. november 24-én a Caritas Catolica képviselői a nagyváradi Fő utcán.

A Caritasverband Passau segélyszervezet által támogatott akció a negyven napos jótékonysági maraton részét képezi, melyet az idén, az Irgalmasság Szent Éve alkalmából először szervezett meg a Caritas Catolica. Karácsonyig minden csütörtökön megismétlik, terveik szerint ezer embert fognak megvendégelni. Mindenkit szívesen látnak, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Egyúttal Advent minden szombatján, a római katolikus székesegyház előtti gyertyagyújtás után teát osztanak.

 

Csütörtökön kétszáz fánkot és kétszáz adag teát osztottak ki a Caritas szociális konyhájának munkatársai közreműködésével, a Holnaposok-szoborcsoport előtt. Ötven perc alatt el is fogyott. Amint Szombati-Gille Tamás, a Caritas Catolica sajtóreferense elmondta, a Caritas különböző intézményeiben több száz rászorulóról gondoskodnak napi rendszerességgel, szakemberek és önkéntesek közreműködésével, nemcsak szakszerűen, de szívvel-lélekkel is. Ennek a munkának a nagy része a nagyközönség előtt rejtetten zajlik; ennek az akciónak az egyik célja pontosan az, hogy láthatóvá tegye a Caritast – egyrészt azért, hogy a rászorulók értesüljenek erről, másrészt, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy fontos segítség munkájukban az önkéntesek közreműködése és az emberek anyagi támogatása is.

A Caritas az elkövetkező hetekben többször is szervez még hasonló akciókat. Legközelebb jövő pénteken, december 2-án osztanak forró teát és fánkot a Holnaposok szoborcsoportnál.

 

Forrás: erdon.ro