17

Magyarok kenyere és vándorbölcső Nagyszalontán

A nagyszalontai római katolikus templomban mutatott be 2016. november 23-án szentmisét Böjte Csaba OFM, amelyben Isten áldását kérte mindazon gazdákra, akik kenyeret tesznek az asztalra. A jelenlevők Herczegh Anita, a köztársasági elnök feleségével, Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével, Nagy Nóra a „Magyarok kenyere” jótékonysági programnak titkárával, Septe József a „Pék Szövetség” elnökével, Tóth Béla a Gyermelyi Zrt. igazgatójával, Török László Nagyszalonta polgármesterével együtt imádságban kérték Istentől, hogy ne legyen olyan ember, aki éhezve tér nyugovóra. Győrffy Balázs adta át a magyarok kenyerét, amelyet az egyházi személyek megáldottak.

 

Böjte Csaba beszédében Szent Erzsébet példamutató élettörténetének néhány apró gyöngyszemét említette meg, kihangsúlyozva, hogy minden nehéz helyzetben helyt kell állni. Higgyünk abban, hogy bármilyen nehézséget meg tudunk oldani. Szent Erzsébetben óriási életerő volt. Tanuljunk Jézus Krisztustól és Szent Erzsébettől, Isten kegyelmes áradata előtt legyünk nyitottak. Tanuljuk meg a szép szokást: térjünk be Isten házába melynek ajtaja mindig nyitva áll. Szent Erzsébet az irgalmasság védőszentje, példakép: tudta, hogy amit a szegényeknek ad, azt Jézus Krisztusnak adja. „Minden jócselekedet bekerül az örök élet könyvébe”. Legyünk vidámak, jókedvűek és ne csukjuk be az ajtót a mennyei Atya előtt, imádkozzunk és látogassuk meg templomainkat.

 

Herczegh Anita adta át Szabó családnak az ajándékként hozott bölcsőt, amelybe Ottohán Boglárga néhány napos kisbabát fektetik majd. A vándorbölcső hirdesse az élet tiszteletét, szeretetét és örömét – mondotta az ajándékozó.

A szentmise a Nemzeti Ima eléneklésével, illetve az intézmény gyermekei előadásával zárult, akik Szent Erzsébet életét mutatták be.

 

Morar Viktória