img_20161210_153022_2

Adventi ifjúsági és gyereknap volt Tasnádon

Advent harmadik szombatján, 2016. december 10-én, a tasnádi, újtasnádi és tasnádszántói gyerekek és fiatalok együtt ünnepelték az Úr eljövetelének közelségét. A római katolikus egyházközség szervezésében immár harmadik alkalommal tartottak adventi ifjúsági és gyereknapot.

 

Kézműves-, zene-, valamint hittan műhelyek tartalmas foglalkozásokkal várták a közel 120 gyereket, korosztályokra csoportosítva. Bodor Zoltán és Tóth Attila Levente plébánosok mellett, Gózner Artúr helyi hitoktató az advent és karácsony üzenetére és vallásos vetületére irányították a gyerekek figyelmét.

 

A gyermekeket különösen megszólította és mozgósította Vakon Orsolya margittai hitoktató, a Kett pedagógiai módszer segítségével. Az eszközökre különös hangsúlyt fektető didaktikai megoldás lehetőséget kínál a vallásoktatás spirituális szempontok szerinti megújítására, s ennél fogva jó segítség a gyermekek szellemi és lelki fejlesztésére.

 

Az együtt zenélés, éneklés örömét tasnádi és tasnádszántói fiatalok hangszeres csoportjai adták át. A kézműves terem önkéntesei, Póka Mária tanítónő irányításával, helyi pedagógusok voltak; a közösen elkészített karácsonyi díszek egy része felkerül majd az ünnepi templomi karácsonyfára, de néhány emléktárgyat haza is vihettek a szorgoskodók. A programzáró szentmisén pedig együtt adhattak hálát Istennek egymásért és az együtt töltött adventi ráhangolódásért.

 

A szervezők hálájukat és köszönetüket fejezik ki továbbá a Communitas Alapítványnak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, valamit a Kolping szervezetnek támogatásukért.

 

 

Czumbil Bernadett