dsc_0058

Ég a harmadik adventi gyertya

Szombaton, 2016. december 10-én, 19.00 órakor, a Székesegyház előtti téren, a Szent László szobor mellett felállított nagy méretű adventi koszorún Böcskei László megyés püspök jelenlétében gyújtották meg a 3. adventi gyertyát.

Vakon Zsolt püspöki titkár arra hívta fel a figyelmet: törékeny ajándék az öröm, hiszen ha megvizsgáljuk az életünket, a hétköznapjainkat úgy általában, több a borúval teli nap. Az adventben az egyház azonban meghív bennünket, hogy szenteljünk egy kicsit több időt az örömre, és nézzük meg, hogy milyen nagy ajándékot kaptunk a Jóistentől, melyet a Szentlélek gyümölcseként őrzünk a szívünkben.
Fontos ezért odafigyelnünk arra, hogy most, a jelenben kell megélnünk ezt az örömöt, mely a hálából, az Istennek kimondott köszönetből fakad. Amilyen az adventünk, olyan lesz a karácsonyunk is, ne halogassuk tehát karácsonyra az örömforrások megtapasztalását, hanem most, a jelenben mindennap éljük át ezeket.
Arról is beszélt Zsolt atya: az örömhöz hozzátartozik a mosoly is, hiszen ahogy Ferenc pápa is hangsúlyozta, szomorú arccal az örömhírt nem lehet továbbadni. Módi Blanka nővért is idézve, megjegyezte: „légy az Isten mosolygó napocskája, ne savanyú uborkája”. A béke is a mosollyal kezdődik,
és emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a karácsony valójában Isten megtestesüléséről szól, arról, hogy odafigyelünk a másik emberre, mert az örömünk akkor válik teljessé, ha a másik ember öröme fontosabb lesz a magam kényelménél, igazánál és boldogságánál- nyomatékosította.

 

Forrás: erdon.ro

 

KÉPEK