margitta_csalad_gyertyagyujtas_1

Margittai családok adventi gyertyagyújtása

A margittai Árpád-házi Szent Margit templomban 2016. december 18-án, a 10.00 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében meggyúlt az adventi koszorú negyedik, utolsó gyertyájának a lángja. Ez a vasárnap abban tért el az előbbi adventi vasárnapoktól, hogy most nem a diákok, hanem a családos közösség tagjai végezték az adventi koszorú gyertyáinak lángra lobbantását és az elmélkedések felolvasását.

 

A családos csoport közvetve advent többi vasárnapján is aktívan vett részt, mivel az adventi koszorú minden jelenlévő hívő segítségével készült el. A templomba érkezéskor mindenki kapott egy fenyőágat, amelyet később elhelyezett az oltár előtt. Így az elkészült adventi koszorút mindenki sajátjának tudhatta.

A családos csoport minden évben bekapcsolódik az adventi készülődésbe, a gyertyagyújtás, a szentmisén való aktív részvétel által. Ilyenkor a felnőttek olvassák fel az olvasmányokat, könyörgéseket, majd a mise végén szeretetvendégséget szerveznek.

 

Idén minden jelenlévőt meghívtak a szentmise végén a szeretetvendégségre az Ifjúsági Pasztorális Központba, ahol egy meleg tea és sütemény társaságában társaloghattak.

 

Lázár Tamás