10

Felnőttek betlehemese Margittán

A karácsonyi éjféli szentmise előtt, 2016. december 24-én, rendhagyó pásztorjátékot láthattak a margittai Árpád-házi Szent Margit templomba érkezők. Vakon Orsolya hittanár kezdeményezésére és az ő irányítása mellett ugyanis az idén – két fiatal kivételével – felnőttek (főként a családos csoport tagjai) mutatták be a Krisztus születéstörténetét feldolgozó misztériumjátékot.

 

A több színen zajló, igen mozgalmas előadásban minden résztvevő átéléssel formázta meg a vállalt szerepet és nagyon természetesen, lazán játszott. A látottak minden bizonnyal a nézők számára is segítséget jelentettek a karácsonyi misztérium mélyebb megélésére.

 

A szereplők esetében ez hangsúlyozottan igaz. Az egyik pásztort alakító Veres László, az egyháztanács elnöke nem titkolta, hogy kezdetben megpróbálta visszautasítani a felkérést, de utólag már nagyon örült neki, hogy végül is nála maradt a szerep, és ilyen módon is részt vállalhatott az egyházszolgálatban.

 

A pásztorjáték – a bemutatást megelőző próbákkal együtt – egymáshoz is közelebb vitte a szereplőket, ami nyilván pozitív hatással lesz az egyházközség életében kifejtendő további munkájukra is.

 

A sikeres bemutató után Vakon Orsolya újabb felnőtt misztériumjáték betanítását tervezi Margittán.

 

Ozsváth Judit