ciposdoboz_1

Kétezer gyereket tett boldoggá az idei cipősdoboz-akció

Osztrák és német támogatók idén is cipősdobozokba gyűjtött karácsonyi ajándékcsomagokat juttattak el az ünnepek előtt a nagyváradi Caritashoz, melyeket a katolikus segélyszervezet az egyházmegye 50 településén osztott ki, rászoruló közösségekben, több mint kétezer gyermek karácsonyát szépítve meg ez által.

A cipősdobozokat Ausztriában egyházi gyülekezetek tagjai, Németországban pedig főként iskolás fiatalok állították össze, csomagolták be, és juttatták el az adventi időszakban a romániai gyermekek számára. A nagy szeretettel és gondossággal összeállított dobozok többek közt édességeket, játékokat, írószereket, könyveket, kisebb ruhadarabokat vagy iskolai felszereléseket tartalmaztak, csomagolásukon azonban csak az életkor és a nem volt megjelölve, így a csomagokat megkapó gyermekek valódi meglepetésben részesülhettek.

 

„Hatalmas dolog ez, hogy a külföldi partnereink, ennyi év után, továbbra is kitartanak a gondolat mellett, hogy az ő gyermekeik az ünnepek alkalmából egy kis kedvességgel örömet okozzanak a mi gyermekeinknek. Ez is jele annak, amit Pál apostol a Szeretet himnuszában megfogalmaz, vagyis hogy a szeretet soha el nem múlik” – nyilatkozta Rajna József atya, a Caritas Catolica elnöke, aki hozzátette – „az ajándékokból az egyházmegye római katolikus plébániáin kívül juttattunk más, román és magyarajkú felekezetekhez, valamint roma közösségekhez is”.

A cipősdobozokat összeállították az ausztriai Purgstall, Pöchlarn, Gaming, Steinakirchen, Petzenkirchen, és a Wieselburg plébániákon, a melki Junge Generation Bezirk ifjúsági csoportban, valamint németországban, az altöttingi Caritas St. Elisabeth segélyszervezetnél, a burghauseni Maria Ward reáliskolában, a Kirchdorf am. Inn plébánián, valamint Neuötting és Altötting több iskolájában. Az akciót támogatták a wieselburgi helyi önkormányzat és a megyei tanács, valamint a wieselburgi Buchmayer vállalat, a Volksbank, a Sparkasse és a Raiffeisen bankok, valamint a helyi postahivatal és a Lions klub.

 

Szombati Gille Tamás