caritas

Nagyváradi cégek támogatják a rászorulók étkeztetését

Rajna József, a nagyváradi Caritas Catolica elnöke, és Derzsi Ákos ügyvezető igazgató még 2016. december 14-én intézett felhívást a jó szándékú nagyváradi cégek és magánszemélyek irányába, hogy vállalják fel egy-egy rászoruló napi meleg ebédjének támogatását a téli időszakban. Ugyanis ez az az időszak, amikor a szegény emberek a legtöbb nehézségnek vannak kitéve, és leginkább szükségük van a támogatásra.

A felhívásra válaszolva egy nagyváradi cég már fel is vállalta azt a 640 lejes költséget, amelyből egy szegény ember számára, naponta meleg ebédet tudnak biztosítani a Caritas Szociális Konyháján, négy hónapon át.

A Caritas Catolica ugyanakkor továbbra is várja azoknak a jogi személyeknek vagy magánszemélyeknek a jelentkezését, akik hajlandóak volnának felvállalni egy-egy szegény ember, vagy hátrányos helyzetű család étkeztetését. Megjegyzendő, hogy a szegénykonyha ellátottjai alapos szociális felmérést követően kerülnek kiválasztásra, vagyis a Caritas szociális munkásai meggyőződnek arról, hogy a segítség valóban oda jut, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 

Szombati Gille Tamás