3

Folytatódik a cipősdoboz-akció

A nagyváradi Szent László Óvoda gyermekei, valamint az Élet Kenyere Közösség napközi foglalkozásán résztvevő gyermekek is részesültek azokból az ajándékcsomagokból, amelyeket a hagyományos „cipősdoboz-akció” keretében, osztrák és német támogatók juttattak el a Caritas Catolica segélyszervezethez. A kicsik mindkét helyszínen kirobbanó örömmel fogadták az ajándékokat, s viszonzásként pedagógusaik vezetésével magyar és román nyelvű énekeket énekeltek a Caritas azon munkatársainak, akik eljuttatták hozzájuk az ajándékokat.

 

A nagy szeretettel és gondossággal összeállított dobozok többek közt édességeket, játékokat, írószereket, könyveket, kisebb ruhadarabokat vagy iskolai felszereléseket tartalmaztak. A cipősdobozokat összeállították az ausztriai Purgstall, Pöchlarn, Gaming, Steinakirchen, Petzenkirchen, és a Wieselburg plébániákon, a melki Junge Generation Bezirk ifjúsági csoportban, valamint németországban, az altöttingi Caritas St. Elisabeth segélyszervezetnél, a burghauseni Maria Ward reáliskolában, a Kirchdorf am. Inn plébánián, valamint Neuötting és Altötting több iskolájában.

 

Az akciót támogatták a wieselburgi helyi önkormányzat és a megyei tanács, valamint a wieselburgi Buchmayer vállalat, a Volksbank, a Sparkasse és a Raiffeisen bankok, valamint a helyi postahivatal és a Lions klub.

 

A Caritas által szervezett cipősdoboz-akció keretében több mint kétezer gyermeket ajándékoztak meg.

 

Szombati Gille Tamás