sikeres-1

Jó hangulat és adakozási kedv az idei jótékonysági katolikus bálon

Jókedv és adakozási kedv jellemezték a vasárnap, 2017. február 11-én megszervezett V. Katolikus Jótékonysági Bált, amelyet a hagyományokhoz híven idén is a Nagyvárad-Olaszi plébániatemplom egyháztanácsa szervezett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak, valamint a felekezeti oktatásban részt vevő gyermekek megsegítésére.

Az egybegyűlteket Kiss Albert váradolaszi plébános köszöntötte, majd Böcskei László római katolikus megyés püspök mondott nyitóbeszédet. „Az emberek ilyenkor jobban átélik a pillanatok jelent gazdagító és jövőt építő fontosságát. A farsangi mulatságon keresztül is arra figyelmeztetünk közösen, ami nagyon fontos a mi életünkben, mégpedig az egymásra figyelés, az összetartozás. Az összetartozás örömének van egy külsőleg is megnyilvánuló jele, ami a mai estén arra mutat, hogy mi, akik itt vagyunk, nemcsak saját magunkra gondolunk, hanem gondolunk azokra is, akikért úgy érezzük, hogy felelősek vagyunk. Lehetnek ezek a nehezebb sorsúak, lehetnek gyermekek, de lehetnek intézményeink is” – hangsúlyozta a megyés püspök, aki köszönetet mondott a rendezvény szervezőinek, valamint mindazoknak a magánszemélyeknek és vállalatoknak, amelyek támogatták a jótékony célt.

A püspöki köszöntőt követően Szabó Géza igazgató tolmácsolta Diósi Lászlónak, a rendezvény fővédnökségét vállaló OTP Bank vezérigazgatójának üzenetét. Mint bejelentette, az OTP Bank külön alapítványt hozott létre Jog a tanuláshoz néven, melynek keretében képzett előadók szórakoztató módon megismertetik a közgazdaságtan alapjait a fiatalsággal.

 

A beszédeket követően a szórakozásé volt a főszerep. A táncot a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tánckara nyitotta meg a hagyományos keringővel, őket Dulau Dianna készítette fel. Az iskola diákjai énekes, táncos műsorral többször is felléptek még az est folyamán, ahogy a jótékonysági bál további kedvezményezettei, a Szent Angéla Ház gyermekei is. A talpalávalóról és a jó hangulatról ezúttal is a Kiss Music Band gondoskodott.

 

Az est programját a zene, a fellépések és a többfogásos vacsora mellett tombolasorsolás és jótékonysági árverés tarkította. A jelenlevők elmondása szerint az idei bál még a tavalyi nagysikerű rendezvénynél is jobb hangulatban telt. A program rövid volt, és a tombolasorsolást is két részletre osztották, így bőven maradt idő a táncra és szórakozásra, amely hajnalig tartott. A rendezvény keretében tett felajánlások a még nem hivatalosított becslések szerint meghaladják a 25 ezer lejt.

 

Szombati Gille Tamás