dsc_0900

A házastársakat ünnepelték a Szent László Líceumban

Megható pillanatokban gazdag villámcsődülettel tisztelegtek a házasságkötés és a család szentsége előtt pénteken, 2017. február 17-én, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, a házasság hete keretében.

A szervező pedagógusok a szülői közösség apukáit beavatva (s teljes titoktartásuk mellett), Szülők iskoláján való részvétel ürügyével csalogatták az iskolába az édesanyákat. A hölgyekkel előbb Szabó Ervin, az iskola spirituálisa beszélgetett el a házasságról, s mondott nekik köszönetet mindazért a fáradságos munkáért, odaadásért, szeretetért, amelyet a családfenntartásban nyújtanak.

 

„A mai világban sokan nem ismerik a hűséget. Ha meguntak valamit, eldobják. Ezért kiemelten fontos a házasság és ennek megünneplése. A mai nap szóljon a háláról. Legyek hálás amiért a Jóisten adott nekem egy szerető párt, és adjon erőt, hogy kitartsak mellette mindhalálig” – fogalmazott Ervin atya.

 

Ezt követően egy körjáték keretében bekötötték az édesanyák szemeit, s amikor a kendő fellebbent, minden hölgy előtt ott állt a férje, aki egy szál rózsával vallott szerelmet és mondott hálát élete párjának.

 

Nem hiányoztak az örömkönnyek, az egymásraborulások, a meghatódottság. A közös imádkozást követően a házastársak Szabó Ervin atya áldásával, megújult lelki erővel és bizalommal távozhattak.

 

Szombati Gille Tamás

 

KÉPEK

 

VIDEO