nyiltnap_szt_laszlo_2017

A Szent László Líceumban tartottak nyílt napot

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumban tartottak nyílt napot szerdán, 2017. március 1-én. Tankó Zita és Fekete Éva tanítónők várták azokat a szülőket, akik előkészítő osztályba szeretnék beíratni gyermeküket.

Tavaly ősszel már szerveztek nyílt napot – mondotta Tankó Zita tanítónő, ez akkor egybeesett Szent Ferenc napjával, valamint az Állatok Világnapjával, s az iskolában állatokhoz fűződő kézműves foglalkozások voltak, s a gyerekek elhozhatták hobbiállataikat is. Ezzel párhuzamosan várták mindazokat, akik szerettek volna többet megtudni az iskoláról. Akkor sok érdeklődő jött el, s azóta is folyamatosan kérdezősködtek a szülők, ezért is fontos volt megszervezni ezt a második nyílt napot. Az iskola titkárságával együttműködve ezúttal sikerült úgy megoldani, hogy ne egyszerre, hanem egymást követően jöjjenek a szülők és a gyerekek, így – míg a negyedikesek „tanáros órákon” vettek részt (hittan, torna, angol), jutott idő arra, hogy a tanítónők minden látogatóval külön el tudjanak beszélgetni. A legtöbb szülő gyermekével együtt jött el közelebbről megismerkedni a tanítónőkkel és az iskolával.

A két tanítónő igyekezett ízelítőt adni az iskola szellemiségéből, abból, hogy mit nyújt az ismeretsezrzés, a lelkiség, a magyarságtudat terén. Mint Tankó Zita elmondta, pedagógusként fontosnak tartja a fegyelmet, de a szeretetet is, hiszen jó hangulatban és szeretettel lehet csak eredményes a nevelés. Az eddigi érdeklődések nyomán úgy tűnik, megvan a két osztálynyi gyerek, de mindenesetre a továbbiakban is várják azokat a szülőket, akik ide szeretnék beíratni gyermeküket. Érdeklődni a titkárságon lehet, a 0359.411121 telefonszámon, s a két tanítónő is szívesen áll a szülők rendelkezésére egy megbeszélt időpontban.

 

Forrás: erdon.ro