4

Utazás kiállításon a Vallásturisztikai Iroda

Az Utazás kiállítás 40. kiadását szervezik meg 2017. március 2-5. között a budapesti Hungexpoban. A rendezvény az elmúlt négy évtizedben mindvégig Magyarország piacvezető turisztikai vására maradt. A szakmabeliek szezonnyitó eseményként és kihagyhatatlan szakmai fórumként tartják számon, a hazai turisták számára pedig élmény- és információszerzési forrást jelent. Közben azonban az internet teret hódított, megváltoztak az utazási- és foglalási szokások. Az Utazás kiállításnak is változnia kell, a 2017-es év pedig erről szól.

 

Az Utazás kiállítás újragondolásakor egyetlen célt követtek a szervezők: a rendezvénynek élményt kell nyújtania. Idén a programok középpontjába a külföldi díszvendéget állították, a fiatalok számára speciálisan nekik szóló utazási kedvezményeket készítettek, illetve merészen kreatív, célcsoport-specifikus kampányt vezettek, kevesebb csatornával, de koncentráltabb megjelenéssel.

 

A rendezvény vendégeként romániai utazási irodák, turizmussal foglalkozó intézmények is részt vesznek. A nagyváradi önkormányzat küldöttsége mellett jelen van a Római Katolikus Püspökség Vallásturisztikai irodájának a képviselője is, hiszen a Szent László Évben talán fontosabb mint valaha szent királyunk épített és lelki örökségének a nemzetközi ismertetése, az érdeklődök vonzása, hogy azok az értékek, amelyeket elődeink hagytak ránk, minél szélesebb körben ismertté váljanak, és aki egyszerű látogatóként érkezik ezeket megcsodálni, az lelki élményekben gazdagodva, zarándokként folytassa útját.