20170309_170316

A Nagyváradi Egyházmegye támogatja a családvédelmi népszavazást

Az elmúlt esztendőben zajlott aláírásgyűjtést követően, a Koalíció a családért – magát politikailag és vallásilag függetlennek nyilvánító – civil szervezet idén a Románia Alkotmányának módosítását célzó népszavazás parlamenti jóváhagyását és állami hatóságok általi megszervezését szorgalmazza. Ebben a kezdeményezésben a Koalíció a keresztény felekezetek támogatását élvezi, a sokféle tiltakozás és támadás ellenére, olyan irányzatok részéről, akik a kezdeményezés meghiúsítását azáltal próbálják meg elérni, hogy azt értelmetlennek mondva kihangsúlyozzák: Romániában nincsenek a házasság intézményét támadó reális veszélyek.

A héten több romániai nagyvárosban tartottak ismertető konferenciát a Koalíció képviselői: Mihai Gheorghiu elnök, valamint Adina Portaru jogász Iașiban, Kolozsváron, Temesváron és Nagyváradon találkoztak a sajtó képviselőivel és az ügy iránt érdeklődő személyekkel.

Nagyváradon 2017. március 9-én, 13.00 órakor szerveztek sajtótájékoztatót, amelyen részt vettek a város keresztény felekezeteinek képviselői, majd a polgármesteri hivatal Traian Moșoiu termében 17.00 órakor ismertető értekezletet tartottak a Koalíció kezdeményezésével kapcsolatban, ezen pedig a keresztény felekezetek vezetői is jelen voltak, közöttük Böcskei László megyés püspök.

 

A Koalíció kezdeményezését a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség is támogatja, a március 25-re tervezett népfelvonuláson való részvételre hívja meg a híveket. Akkor a Szent László Téren fognak felvonulni a család értékei mellett kiálló személyek 16.00 órától, majd 17.30 órakor ugyanonnan indul a Menet az életért, amelynek célja az élet védelme és a magzatvédelem melletti nyilvános kiállás.

 

A menet úti célja a nagyváradi szülészet, miután a résztvevők az ortodox székesegyház előtt állnak meg röviden imára.