caritas_gepkocsi_1

Gépkocsit ajándékozott a StNedRom a nagyváradi Caritasnak

A nagyváradi Szent Márton Idősek Otthonának korlátozott mozgásképességű lakói 2017. máciusától egy megfelelő szállítási eszköz kényelmét élvezhetik a Holland Romániáért Segélyszervezet (Stichting Steungroep Nederland Roemenië) jóvoltából, amely régi barátaink és jótevőink, Jan és Coby Willemsen képviseletével, egy vadonatúj munkaautóval ajándékozták meg a nagyváradi Caritas Catolicat.

 

Az idősotthon dolgozói által betegszállításra használt előző személygépkocsi egy régi Daewoo Tico volt, amely túl kicsi volt ahhoz, hogy kerekesszékeket, járókereteket vagy egyéb hasonló eszközöket szállíthassanak vele, ugyanakkor az évek múlásával egyre nehezebben is működött.

 

A holland partnerek jóvoltából az intézmény gépkocsiparkja egy vadonatúj Dacia Dokkerrel gyarapodott, amelyet csúsztatható hátsó ajtói, valamint méretes raktere ideálissá tesznek a mozgásukban korlátozott idős személyek szállítására.

 

A Caritas Catolica háláját fejezi ki holland jótevőinek, az otthonban lakó idős személyek nevében is, akik a valódi haszonélvezői lesznek az új jármű kényelmények. A holland segélyszervezet évekkel ezelőtt azt a célt tűzte ki magának, hogy javítson a Romániában gondozott idős személyek életminőségén és az új autó is egy újabb gyümölcse odaadó munkájuknak.

 

Forrás: caritascatolica-oradea.ro